Sinds kort verkoop ik ook knutselpakketten, ik noem ze KNUTSELSCHATTEN.

De KNUTSELSCHAT is een pakketje vol waardevolle knutselschatten. Het ontdekken wat er in de schat zit is al een feestje op zich.
De KNUTSELSCHAT is gevuld met uniek knutselmateriaal, elke schat is gevuld met andere knutselschatten. Jullie kinderen kunnen met het materiaal volop fantasierijk knutselen. Aan de hand van de materialen bedenken de kinderen zelf wat ze gaan maken, denk aan een monster, fantasiedier, tot een supersnelle autoraket…. of iets wat daarop lijkt. Laat vooral jouw kind zelf beslissen wat er geknutseld gaat worden. Ze kunnen een, maar waarschijnlijk meerdere dingen ervan knutselen. Zelf kun je het aanvullen met “afval” (denk aan doosjes, doppen), net wat jullie in huis hebben.
De KNUTSELSCHAT zorgt voor fantaseren, proberen en veel creativiteit. Een dop kan een wiel worden, maar ook een oog, of een tafelblad. Een ijsstokje wordt een poot, een ski of een hekje. Alles is mogelijk. Wie weet wat jouw kind maakt hiervan.
In de KNUTSELSCHAT zitten restmaterialen ( bv. stalen gordijnstof, kurk, doppen, knopen) , knutselmaterialen (bv. tempex, veertjes, wiebelogen, kralen) en bevestigingsmateriaal (bv. touw, prikkers, ijzerdraad, lint) Zelf zorg je voor een goede schaar, eventueel een tang en goede lijm of een lijmpistool. Laat de kinderen eerst proberen om het zelf aan elkaar te maken. Help alleen wanneer het echt niet lukt, of omdat ze nog te jong zijn om een lijmpistool te gebruiken. Door het zelf te proberen leren ze wat wel kan en wat niet en komen ze vaak tot slimme oplossingen.
De KNUTSELSCHAT zorgt voor uren knutselplezier en kun je heel gemakkelijk zelf uitbreiden, met materialen die je zelf in huis hebt. En wil je weer verrast worden dan bestel je gewoon nog een KNUTSELSCHAT erbij.
De eerste KNUTSELSCHATTEN zijn al getest, meerdere foto’s hiervan zie je op mijn facebookpagina of instagram. En wanneer ik weer workshops en kinderfeestjes mag geven, dan gaan we ook in mijn atelier knutselen met de knutselschatten of ik kom bij jullie op school of kinderopvang knutselen. Ik kan niet wachten, maar ondertussen fijn thuis knutselen met een KNUTSELSCHAT.
groetjes Twanny
Deel gerust met je vrienden