Knutselen met FoamClay

7 jaar geleden tijdens onze vakantie naar Denemarken kwam ik voor het eerst in aanraking met FoamClay, onze dochter maakte hiervan een mooie inktvis op een steen. Mijn interesse was gewekt en eenmaal thuis bestelde ik FoamClay en heb ik daarna nooit meer zonder gezeten. Ik vind het een super knutselmateriaal, net zoals de vele kinderen (jong, oud, jongen, meisje) die bij mij komen knutselen tijdens een kinderfeestje of workshop.

Ook de ouders die in mijn atelier komen zijn enthousiast na het zien van heel veel voorbeelden. De meeste van hen hadden ook ooit FoamClay gekocht, maar er alleen het voorwerp mee versierd wat ze erbij hadden gekocht, daarna wisten ze het niet meer. Voor deze ouders en hun kinderen heb ik nu een e-book gemaakt vol met tips hoe je op een makkelijke manier kunt knutselen met FoamClay en volop inspiratie voor jong en oud om nog heel veel dingen te maken met FoamClay.

Aan de hand van foto’s laat ik voorbeelden zien van wat je zou kunnen maken en waarvan het is gemaakt. (het zijn geen stap voor stap foto’s, ik wil je vooral inspireren) In mijn e-book zie je voorbeelden van o.a. een unicorn schilderij, een vlinder op stof, een insect, een egel, een paddenstoel, een boekje en natuurlijk de inktvis die mijn dochter maakte in Denemarken.

Dus wil je thuis met jouw kind gaan knutselen met FoamClay en heb je behoefte aan inspiratie, download dan het e-book fantasievol knutselen met FoamClay. Wil jij liever een keertje een FoamClay workshop of kinderfeestje met FoamClay vieren dan ben je natuurlijk van harte welkom in mijn atelier.

Tenslotte nog 1 knutseltip met FoamClay; Heb je thuis nog een (oud) houten fotolijstje liggen? Maak er een kleurrijk schilderij van als een lief cadeautje voor bijvoorbeeld opa of oma. Versier het houten frame met de FoamClay, deze plakt vanzelf op het hout. Is het hout gelakt dan eerst eventjes schuren. Heb je pailletten, kleine diamantje of veertjes dan steek je deze in de FoamClay ze blijven vanzelf zitten. Je kunt 3d werken, niet al het FoamClay hoeft plat aangedrukt te worden. De FoamClay droogt vanzelf op. Ben je klaar met het versieren met de FoamClay, maak dan nog een mooie tekening die je in het fotolijstje stopt. Wanneer de FoamClay droog is kun je het fotolijstje inpakken en heb je een supermooi cadeautje.

p.s. FoamClay is leuk voor alle leeftijden, let er bij de jongste op dat ze het niet in de mond stoppen. Hoe ouder de kinderen zijn, hoe gedetailleerder je ermee kunt werken. De ervaring leert dat ook volwassenen graag mee knutselen!!!

Heel veel knutselplezier!!!!

En heb je mijn e-book gedownload? Een reactie hoe je het vond is altijd welkom!

groetjes Twanny

Deel gerust met je vrienden