Begin juni heb ik hulp ingeschakeld van Suzan, de Online Etaleuze, onderneemsters Coach. Ik voelde dat ik met mijn bedrijf een nieuwe richting moest inslaan, maar wist zelf niet goed hoe en wat. Na het eerste gesprek was ik zo enthousiast en wist ik ook meteen hoe nu verder, voor mij was het heel duidelijk dat ik nog steeds heel graag workshops en kinderfeestjes wil blijven geven voor kinderen, daarnaast wilde ik online andere (ouders, leerkrachten, kinderopvang) inspireren om fantasievol te gaan knutselen met kinderen.

Dat alles vroeg om een nieuwe website (bedankt Suzan en Gea, jouw technische coach) met nieuw kleurenpalet gemaakt door mijn dochter Merel en heel veel oefenen, proberen en frustraties van mij. Ondertussen lukt het allemaal steeds beter, is de vernieuwde website online, zijn de eerste door mij gemaakte e-books online en verkocht…yeah!!!! En ben ik super enthousiast en voel ik aan alles dat ik de goede richting opgegaan ben.

Misschien vraag je je af “wat is dat nu, fantasievol knutselen?”

Dat is knutselen met heel veel fantasie, niet met een standaard pakketje, maar met materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt of met materialen waar jezelf iets van kan vormen. Hierdoor moet je je creativiteit gebruiken, zelf nadenken hoe je iets in elkaar gaat zetten, zelf bedenken wat jij mooi vindt. Mijn ervaring is dat je daardoor veel langer aan het knutselen bent, dat je er heel veel van leert en dat iedereen op zijn eigen niveau aan het knutselen is.

De meeste kinderen vinden het wel fijn om binnen bepaalde grenzen te beginnen, dat betekent samen materialen zoeken/klaarleggen waarmee je gaat knutselen, misschien een thema zoeken waarbinnen je iets gaat maken en dan zelf aan de slag gaan. Bijvoorbeeld: je stelt voor om een dorp te gaan knutselen. Samen met je kind verzamel je dozen, karton, touw, lijm, bakjes, bekers, verpakkingen enz. Je stelt voor om allebei te beginnen met een huis, tijdens het knutselen van het huis (je kind bedenkt zelf welke vorm het huis krijgt) ga je samen in overleg hoe verder te knutselen. Het ene kind zal een paar huizen gaan maken, een ander kind houdt het bij 1 huis, maar maakt er ook een tuin bij, weer een ander kind maakt er een garage bij en een auto en gaat daarna met de auto aan het spelen. Alles is goed en zorgt voor veel knutsel en speel plezier!!

Wanneer je je abonneert op mijn nieuwsbrief dan krijg je gratis mijn e-book Fantasievol Knutselen met knutseltips voor ouders 

Of download mijn e-book Fantasievol Knutselen in de zomervakantie

Ook mijn 3de e-book komt binnenkort online, hierin geef ik fantasievolle knutseltips met FoamClay, een superleuk materiaal waarmee ik al heel veel kinderfeestjes en workshops heb gegeven.

Natuurlijk blijf ik nog steeds kinderfeestjes, tekenlessen, knutsellessen en workshops geven, deze zijn natuurlijk ook fantasievol!!! Voor nu wens ik iedereen een hele mooie zomer met heel veel knutsel- en speelplezier!!!

groetjes Twanny

Deel gerust met je vrienden