KINDERFEESTJE HANDLETTEREN

handletteren, kinderfeestje, knutselen, creatief, bergharen, wijchen,druten, beuningen, bemmel, nijmegen, oss, grave, 11 jaar, 12 jaar, meisjes, meidenKinderfeestje van Lise: handletteren met vriendinnen

Handletteren is erg populair bij volwassenen, maar ook kinderen vinden dit erg leuk om te doen. Afgelopen weekend kwam Lise met haar vriendinnen haar kinderfeestje vieren in mijn atelier en gingen we samen handletteren.

Na een korte uitleg, waarbij de kinderen samen met mij een aantal techniekjes oefenen, gaan de kinderen snel aan de slag. Goed kunnen handletteren leer je alleen door het heel veel te doen!! Er is dan ook voldoende papier aanwezig om te kunnen oefenen. Natuurlijk is het leuk wanneer iedereen met een mooie kaart of quote naar huis gaat, dus soms help ik daarbij een handje, maar het meeste doen ze toch echt zelf.

De reactie die ik van ouders meestal hoor…wat zijn ze stil….wat zijn ze lekker ontspannen bezig!!! En dat is meestal ook zo, natuurlijk mag er gekletst worden en zoeken we ook een leuk muziekje uit voor op de achtergrond. Maar meestal zijn ze zelf druk bezig.

Het leuke is dat je met deze hobby ook thuis zo aan de slag kunt. Met pen (fineliner), potlood, gum, papier en eventueel liniaal kun je al beginnen met handletteren…en nee dat hoeven geen dure pennen of papier te zijn. Zeker niet wanneer je begint. Ideetjes voor handletteren vind je veel op http://www.pinterest.com en kijk voor diverse lettertypes eens op http://www.dafont.com maar bovenal begin gewoon…weggooien kan altijd.

Oefening baart kunst!!!

veel handletter plezier. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s