Twanny’s Knutsel Atelier

workshops, kinderfeestjes, knutselen, foamclay, kinderen, creatief, wijchen, druten, beuningen, nijmegen, oss, grave, bemmelHERFSTVAKANTIE

Wow!!! wat een creatieve kinderen waren er vorige week tijdens de herfstvakantie workshops. Ik heb genoten van de kids en van de resultaten. Ieder kind op zijn of haar niveau aan de slag met FoamClay en ondertussen werd er rustig gekletst en elkaars werk bewonderd. De meeste foto’s zie je op mijn facebookpagina of instagrampagina. In deze blog een kleine greep.

De volgende workshop is gepland op woensdagmiddag 15 november. Geef je op per mail twannysknutselatelier@gmail.com. Tijdens deze workshop gaan we weer met FoamClay knutselen, maar nu in het thema Sinterklaas en op ander materiaal. Deze workshop is voor kinderen vanaf 4 jaar tot 12 jaar….iedereen werkt op zijn eigen niveau!!!

Ook kun je jouw kinderfeestje in het thema sint vieren, of kom ik met al jouw neefjes en nichtjes knutselen vooraf aan het bezoek van Sinterklaas!!!

Voor meer activiteiten kijk onder het kopje agenda….ook voor volwassenen!!!

groetjes Twanny

 

Kerstworkshops

Terwijl buiten het zonnetje volop schijnt (15 oktober!!!), ben ik nu bezig met kerst. Zo meteen ga ook ik heerlijk naar buiten, genieten van de herfstzon, maar eerst dit klusje. De kerstworkshops op mijn website zetten!!

kerst, workshop, kerstworkshop, knutselen, creatief, kerststukje, broodplank, handletteren, krijtbord, gelderland, nijmegen, oss, bemmel, tiel, grave, wijchen, druten, beuningen

De voorbeelden voor de kerstworkshops zijn af. En ik vind zelf dat ze erg mooi zijn geworden. Het liefst zou ik ze al in mijn woonkamer neerzetten….maar ja nog heel veel daagjes voordat het kerst is.

Wil jij ook net zoals ik een leuke kerstdecoratie in huis. En nee…niet nu al!!! Plan dan alvast wanneer je naar de kerstworkshops wilt komen. Ik heb de volgende data al gepland staan:

Vrijdagavond  15 december vanaf 19:00 uur

maandagavond 18 december vanaf 19:00 uur

woensdagochtend 20 december vanaf 9:30

Deze workshops geef ik in mijn atelier/tuinkamer (Keltenpad 26 in Bergharen). Inschrijven kan nu al en is mogelijk vanaf 1 persoon. Maak een keuze uit de kerstworkshops Broodplank, kerstschilderij of handletteren kerst.  Is het voorbeeld niet helemaal uw stijl, wat betreft kleur…..geen probleem ik heb keuze uit meerdere kleuren en materialen!!!

Deze kerstworkshops kosten 25 euro per persoon.

En nu dus naar buiten en genieten van het mooie herfstweer.

groetjes Twanny

Workshops voor Kinderen

herfst, workshops, kinderfeestjes, knutselen, foamclay, creatief, bemmel, wijchen, druten, beuningen, bergharen, kinderen, nijmegen,

Ik geef zeer regelmatig workshops voor kinderen. Dit doe ik in mijn atelier te Bergharen of in de winkel van Makers & Merken in Bemmel.

Tijdens die workshops gaat het mij er vooral om dat kinderen plezier hebben in het knutselen. Het resultaat wordt dan meestal vanzelf ook erg mooi.

De workshops zijn geschikt voor jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar die houden van knutselen. Meestal werk ik in een thema. Ik heb meestal een voorbeeld, maar eigen ideeën zijn altijd meer dan welkom. Na diverse jaren aan het knutselen te zijn met kinderen, merk ik dat ze allemaal houden van Foamclay. Gebruik ik een keer een ander materiaal, dan krijg ik al snel de opmerking. Geen FoamClay?? Wat ik vooral leuk vind aan het knutselen met FoamClay is dat kinderen er erg creatief mee zijn. Ze kunnen er heel veel mee en raken meestal niet uitgedaan.

In de herfstvakantie geef ik 3 workshops in mijn atelier. Op de maandagmiddag (nog 4 plekjes) en op de woensdagmorgen (nog 1 plekje) kun je nog komen knutselen. Geef je wel snel op!!!

Op zaterdag 28 oktober geef ik een workshop bij Makers & Merken. Hiervoor kun je je nog opgeven. We beginnen om 10:30 en tot 12:00 uur zijn we aan de knutsel. Ouders mogen blijven, maar dat hoeft niet. De onkosten zijn 10 euro per kind. Dit is inclusief alle knutselmaterialen, drinken en iets lekkers.

opgeven voor alle workshops kan per mail twannysknutselatelier@gmail.com

groetjes Twanny

p.s. de sint workshops zijn ook al gepland nl. woensdagmiddag 15 november in Bergharen en zaterdagmorgen 25 november bij Makers & Merken in Bemmel.

HERFST

herfst, foamclay, workshops, kinderfeestjes, creatief, knutselen, gelderland, bemmel, wijchen, druten, beuningen, oss, tiel, nijmegen, grave, jongens, meisjes, 4, 5, 6, 7,

 

Een heerlijke tijd van het jaar……om te knutselen!! En daarbij kun je ook gebruik maken van allerlei knutselspullen uit de natuur. Dus op zoek naar kastanjes, eikels, dennenappels, beukennootjes, prachtig gekleurde bladeren, noten en takjes. Daarna lekker bij de kachel aan het knutselen. En ook dit keer komt mijn favoriete knutselmateriaal uit de kast.

FoamClay!!!

Een super materiaal wat vanzelf plakt op hout, steen, papier, karton, stof, canvas, papier mache en tempex. Je wordt er niet vies van en het droogt vanzelf op, dus geen oven nodig.

 

Oke genoeg promotie….aan het knutselen.

Ik maakte van de FoamClay een paddenstoel, rood met witte stippen. De steel van de paddenstoel is een kegeltje van tempex, zodat het steviger blijft staan, maar dit kan ook van een ander materiaal zijn. De kabouter maakte ik om een wasknijper heen, zodat ook de kabouter beter blijft staan.

Het huisje van de slak is een kastanje, deze plakt bij mij niet aan de FoamClay, daarvoor kun je een prikkertje in de kastanje en in het lijfje prikken dan blijft het wel zitten.

En het lijfje van de egel is een dennenappel…de spin spreekt voor zich, hiervoor heb ik alleen maar FoamClay gebruikt.

Op mijn facebookpagina en instagrampagina, laat ik regelmatig leuke FoamClay ideetjes zien. Dus houd deze pagina’s in de gaten!

 

veel knutselplezier!!!

o,ja wil je een keer in mijn atelier komen knutselen? Kijk dan in mijn agenda wanneer dat mogelijk is.

kinderfeestje, workshops, creatief, knutselen, meisjes, jongens, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, jaar, gelderland, noord brabant, nijmegen, wijchen, druten, beuningen, bemmelTips voor het organiseren van een kinderfeestje:

Altijd een feest wanneer je kind jarig is……..maar wat te doen met het kinderfeestje!!!

De ene ouder staat te popelen om dit te doen (zo’n ouder ben ik!!). Maar de andere ouder vindt het een ramp…help!!! zoveel snoepende, actieve, rotzooimakende, schreewende kinderen over de vloer. Hoe ga ik dat aanpakken??

Vandaar de volgende tips!!!

 1. Informeer bij uw kind. Wat wilt hij of zij doen? Waar houdt hij of zij van?
 2. Nodig niet te veel kinderen uit!!! advies is leeftijd van het kind +1. Kies alleen zijn echte vriendjes en vriendinnetjes uit, zij houden vaak van het zelfde.
 3. Bedenk of u het feestje helemaal zelf wilt organiseren. Zo niet schakel dan hulp in. Boek een kinderfeestje buitenshuis of regel iemand die bij u thuis een activiteit verzorgt. Wees op tijd met boeken, want vol = vol.
 4. kies een datum uit, wanneer de meeste vriendjes kunnen. informeer bij de ouders.
 5. daarna stuur je de uitnodigingen rond. De uitnodigingen kun je samen met je kind maken. Kijk op Pinterest voor leuke simpele ideeën. Maar je kunt ze ook kopen of versturen per mail of app. Op de uitnodiging komt te staan wanneer het feestje is, hoe laat het begint en eindigt en/of de kinderen naar huis worden gebracht. Vermeld er ook op wanneer de kinderen een maaltijd krijgen. Hou je een feest in een thema? Laat dit dan alvast zien op de uitnodiging!!! En moeten ze hun zwemkleding neenemen? Of bijvoorbeeld oude kleding aan? Vermeld dit dan ook!
 6. Maak een programma wat je gaat doen. Hoe jonger de kinderen hoe korter het kinderfeestje hoeft te duren!!! Liever kort en goed, dan lang en vervelend!!!! Maak het programma niet te vol, de kinderen willen vaak ook zelf spelen. Maar zorg wel voor iets extra’s in het geval je tijd over houdt.
 7. Een thema geeft houvast bij het maken van een programma, aankleding en eten. Bijvoorbeeld bij een prinsessenfeestje, kun je verkleden en schminken als een prinses, een kroontje knutselen, dansen op prinsessenmuziek, roze slingers ophangen en een prinsessentaart eten….enz. enz. Op Pinterest vind je allerlei ideeën.
 8. Zorg dat je op tijd alles in huis hebt. Zet alles klaar. Vraag een vriendin, je moeder, je partner om te helpen. Zet spullen waar je zuinig op bent aan de kant. Regel een extra auto wanneer je op stap gaat, denk aan de autostoeltjes. Versier de ruimte.

Geniet zelf ook tijdens het feestje, hou je niet te strak aan het programma. Vooral de jarige en de kinderen moeten genieten….maar regels zijn regels, ook tijdens een kinderfeest!! Vergeet niet foto’s te maken en te filmen. En plan na afloop een rustig avondje op de bank!!!

Succes ermee.

Ik kom je trouwens graag helpen wanneer je een creatief kinderfeestje wilt. Zowel bij jouw thuis als in mijn atelier verzorg ik een creatieve activiteit van 2 uur. Het is mogelijk om aan te sluiten bij het thema dat jullie zelf hebben bedacht.

groetjes Twanny

workshops, creatief, gelderland, teamuitje, vriendinnenuitje, familiedag, schilderen, vrolijk, foamclay, nijmegen, bemmel, oss, tiel, wijchen, brabantSeptember 2017

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het uitwerken van diverse workshops voor volwassenen. Bij de nieuwe workshops ben ik vooral creatief geweest met Foam Clay. Een soort van klei die ik al veel gebruik bij de kinderfeestjes.

Tijdens die kinderfeestjes merkte ik dat de ouders Foam Clay ook een geweldig materiaal vinden om mee bezig te zijn. En natuurlijk werk ik er zelf ook heel graag mee. Ik ben dus op zoek gegaan naar ideeën voor workshops die je ook in je huis gaat neerzetten of ophangen. Ik hoop dat ik hierin geslaagd ben. Ikzelf vind het erg mooi. En buiten dat is het vooral erg leuk om er mee bezig te zijn. Niet te moeilijk, zodat er ook nog voldoende tijd is om te kletsen en voor een drankje en hapje. Gezelligheid staat voorop.

Ik zie jullie dus graag tijdens een van de inloopworkshops. Of kom samen met jouw vriendinnen, familie, collega’s, buren enz. knutselen. De workshops kunnen op jullie eigen locatie gehouden worden of bij mij thuis (kleine groep) of bij Wijngaard de kleine Heerlijkheid in Horssen.

Ik zie jullie graag!!!

groetjes Twanny

workshops, kinderfeestjes, 5,6,7,8,9,10,11,12, jaar, gelderland, wijchen, druten, beuningen, bemmel, nijmegen, teamuitje, babyshower, vriendinnenuitje, handletteren, foamclay, crea

augustus 2017

Het heeft even geduurd. Ik had diverse redenen om het uit te stellen.

 • geen zin
 • niet zeker weten hoe te beginnen
 • onzeker
 • veel werk
 • uhm de oude kan toch nog wel
 • het is vakantie
 • ik weet niet hoe

Ik kan nog wel eventjes door gaan. Maar ondertussen was ik niet tevreden over mijn eigen website. En tja dat is toch wel mijn visitekaartje, en ja ik wilde het graag anders, en ja het moet toch ook overzichtelijker, en ja ook in mijn stijl, en ja….en zo kan ik ook nog wel eventjes door gaan.

Dus toch maar aan de slag gegaan tijdens de vakantie…oke het was niet zo heel erg mooi weer. Gelukkig was mijn puberdochter erg behulpzaam. En heeft ze hele mooie nieuwe foto’s gemaakt en gestyled. En dat heeft ze super gedaan. Ik ben trots op haar. Stap 1 was genomen!!!

Toen aan de slag op de computer. Hiervoor heb ik af en toe de hulp van mijn puberzoon ingeroepen. Samen kwamen we er uit. Sommige dingen moet ik nog wel leren en niet alles gaat meteen goed. Maar tot nu ben ik best trots op ons resultaat.

Naast mijn kinderen is ook mijn man erg betrokken bij mijn bedrijf. Moet er iets gezaagd, geschuurd of getimmerd worden. Hij helpt meteen.

De vakantie is bijna voorbij. De website bijna af…..blijf je natuurlijk altijd mee bezig!! Dus ik zou zeggen kom maar weer op met de kinderfeestjes en workshops. Ik kan er weer een jaartje tegen!!!

Wel benieuwd wat u van mijn nieuwe website vindt….

groetjes Twanny

workshops, kinderfeestjes, gelderland, nijmegen, tiel, oss, bemmel, wijchen, druten, beuningen, creatief, knutselen, foamclay, handletteren, scrappen, schilderen, hip voor nop

 

 

2 gedachtes over “Twanny’s Knutsel Atelier

 1. Marian zegt:

  Hay Twanny en je aanhang,
  Veel suc6 met weer een nieuwe uitdaging.
  Als je hulp nodig heb met je website en veel wat daar bij komt kijken, ik heb nog een volwassen zoon, die hier ook goed in is.

  Groetjes Marian

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s